Vi vil fred her til lands

Ka’ vi så få fre’, som doktor Hansen siger i Matador. Et fint lille ord på tre bogstaver.
Jo tak, det kunne vi godt bruge lidt mere af. Det er svært at leve fredeligt sammen på vores lille klode, konflikterne blomstrer som aldrig før. Jeg tror at rigtig mange mennesker føler en magtesløshed, når talen falder på emnet.

I Messiaskirken, hvor jeg i det daglige slår mine folder, tegnede og fremstillede jeg duer til vores gæster juleaften 2023. En due er jo i kristensproget et symbol på håb og helligånden. Duen der fløj ud fra Noahs Ark og vendte tilbage med en olivenkvist i næbet. Og Helligånden der i skikkelse af en due besøgte Maria og gjorde hende til mor for verdens frelser. Et stort og smukt symbol i en lille fugl. Sammen med frivillige og kolleger i kirken fik vi lavet 900 små duer i krydsfiner, der blev delt ud til kirkegængerene til juleaftens gudstjenester.

Fredsduen har hele tiden været med i mine tanker, fra da jeg slog den første streg på IPad’en. Nu arbejder jeg med en større udgave, der både kan stå på en stander og hænge i en snor og have en gren i næbet. En gren der skal kunne skiftes ud, hvis lysten kommer over én. Den bliver fremstille i teaktræ, hvilket er en smuk mørk gyldenbrun træsort. 

Jeg vil lave en lille nummeret produktion og sælge den i min webshop.